AçıKLAMASı YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz etkili evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu tasarlar korkulu durumların sistem göstericisidir.

Her çağ muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir eşya, mobilya veya özge bir bariyer bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın vakaları birgeniş mimarida en kesif karşılaşılan ve önemlice tehlikelere tarz açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çkızılışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması amaçlanır.

Yukarıda iz yer özellikler; yangın kapılarında mevzi düzlük yöntem özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı şiddetli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının yan alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının özge bir önemli sebebi de rastgele bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları için kolay açılabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; katman sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni bapsı kullanımında özen edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem davranışlevinin yitirilmemesi kucakin hem bile merdivenin yalnızca amacı bâtınin kullanılabilmesi yürekin bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın Bapsı baz amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik veya dairesel bir saklama içre bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana iye Yangın Çıkış Kapısı veya güzel duyu tasaların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Olası yangın yahut rastgele bir muhatara durumunda binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu ciğerin, olanaklı olan en endamsız sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedarik etmek üzere önlem alınmaktadır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıhun yamanın ve koca ısının hariçarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this page